Prima dragoste, pentru totdeauna: Queen

O dimineață cu soare, lalele roșii și grădini cu iarbă acoperite de petale albe, urmată de o după-amiază cu cer de un albastru adorabil de îmbufnat și o ploaie de vară. Astăzi, mi-au răsărit zâmbete în ochi din clipa în care am fost trezită în zori de zi; plutesc pe aceeași undă cu fericirea. M-am simțit ca în vacanțele pe care le petreceam de Paște la bunici..

Hey I was just a skinny lad, Never knew no good from bad!

Hey I was just a skinny lad, Never knew no good from bad! Credit: Graham Wilshire

20 aprilie. Au trecut 10 ani de la concertul dedicat lui Freddie Mercury. Prima casetă a mea, primită cadou: QueenGreatest Hits. Mai aveam și un radiocasetofon achiziționat de tata din târgul Vitan. Au urmat ani în care, cum ajungeam acasă după ore, aruncam pantofii de lac, și, în pas de ștrengar, intram în sufrageria cea sobră  și apăsam butonul de play. Dispărea toată atmosfera aceea grea, de făcut teme. Eram sigură că florile lăsate în grija mea, ar fi dansat și ele dacă ar fi avut picioare.

I see a little silhouetto of a man...Queen

Deși studiam franceza la școală, începusem să prind destul de repede cuvinte în engleză și nu a durat mult până fredonam Killer Queen, Don’t stop me now sau Bicycle Race. Curioasă fiind din fire, am întrebat de ce a murit Freddie dacă era așa de tânăr? „S-a îmbolnăvit de SIDA.” Mai târziu aveam să citesc articole științifice despre această boală.

A urmat clasa a 5-a. Am schimbat profesori, colegi, mi-am făcut prieteni, au apărut și au dispărut stiluri noi de muzică, alte tendințe în vestimentație, dar caseta cu cei patru membri ai formației Queen a rămas printre cele mai de preț lucruri ale mele. A durat mai bine de 18 ani până să spun prima oară te iubesc unei persoane. Însă lucrurilor din jurul meu, le-am spus-o cu cea mai mare ușurință, fără urme de teamă, deși, recunosc, după un timp în care le studiam și aflam tot ce se putea despre ele. Astfel s-a întâmplat cu al meu puiuț de ciobănesc mioritic, Ursu. Astfel a fost cu al meu volum Singur pe lume scris de Hector Malot și tot astfel cu acea casetă. (:

Sunt aproape sigură că majoritatea celor care vor citi aceste rânduri au ascultat cel puțin o dată Queen. La această concluzie am ajuns și datorită renumelui formației și a popularității cântecelor We are the champions și We will rock you. Dacă vă întrebați de ce am ales să scriu despre muzică veche, este pentru că, așa cum în literatură există clasici ale căror genii nu pot fi întrecute de scriitorii din prezent, tot așa, în muzică, există formații care vor rămâne mereu pe cea mai înaltă treaptă. Și, ceea ce este și mai important, în inimile și în viețile multor persoane.

Dacă vă era dor să ascultați cele mai renumite compoziții semnate Queen, aici găsiți celelalte melodii de pe album:

Când vi se pare că nimic nu mai are sens, sau aveți o perioadă mai grea, nu vă voi spune care este cel mai bun lucru pe care l-ați putea face. Pentru că nu știu. Nu vă voi trimite să citiți self-help sau să vizionați clipuri cu oameni care știu să dea din gură despre cum să te schimbi în mai bine. Pe lângă faptul că sunt total inutile și stupide… nimeni nu știe mai bine decât voi ce este în sufletul vostru. Veți vorbi cu o persoană care să vă asculte, să respecte încrederea pe care i-o acordați și să încerce eventual să vă facă să vă simțiți un pic mai bine cu un cântec. Acesta este secretul meu. Iar prima dragoste… primele senzații de euforie fără un motiv anume… au fost în zilele acelea când se însenina sufrageria de la sunetele prinse în vârtej

p.s.: La mulți ani, pitic! Postarea aceasta a fost și pentru anii de liceu cu schimburi de CD-uri, printre care și discografia Queen.

Acest articol a fost publicat în Bucket lists, Sunete și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Prima dragoste, pentru totdeauna: Queen

  1. nic:) zice:

    te iubim!:)

    Apreciază

  2. Ducu zice:

    I-am descoperit (cu adevarat) mai tarziu decat ar fi trebuit. Dar acum Freddie & Co. mi-au castigat respectul pentru totdeauna. Un musical dragut pe care l-am vazut cat am stat in Londra – „We will rock you” – a contribuit semnificativ de mult la lucrul asta.

    Apreciază

  3. Oana zice:

    Multumesc, Pit 🙂 Mai tii minte… biblioteca?…:D

    Apreciază

Lasă un comentariu