Mamare Ioana

SAM_5145

Never let your fear decide your fate.

Vă mulțumim. Au trecut demult verile în care mâncam cele mai bune cireșe, cele mai aromate căpșuni și cei mai gustoși pepeni, adunați zglobii în jurul mesei scunde și rotunde de lemn. A trecut de mult  începutul rece de toamnă în care ajutam la strâns de porumbi, ne plângeam de atingerile aspre ale frunzelor uscate și chicoteam când ni se povestea de încercarea de fermă de melci a nu-știu-cui. Și au trecut de mult zilele acelea în care ne auzeam numele strigate pe rând:  Mi-haelă! A-driană! Dănilă! I-o-nică! Acestea erau urmate de râsul colorat, dar neexagerat, ce ne trimitea să stăm la coadă la pâine sau să culegem roșii din grădină sau să îi ducem calului apă să bea sau să facem orice lucru mărunt prin care să ajutăm și să învățăm să ne descurcăm singuri.

Deși parte din oamenii aceia dragi nu mai sunt acum printre noi, amintirile acelor timpuri gălăgioase și mult prea fericite ca să mai pară reale acum, sunt aici. Am îndeplinit pe rând dorințele unor oameni care ne-au dăruit mereu cât de multă iubire au putut, cum au știut. Măcar atât.. pentru minunatele momente care au ajutat la modelarea noastră.

Vorbeam astăzi cu o doamnă pe care o admir mult, despre lucrul pe care și-l dorește cel mai mult pentru noul an: să se bucure de fiecare clipă. Și am realizat că persoanele cele mai decente și cele mai bune pe care le cunosc, nu se laudă niciodată cu ce planuri au, sau cu ce rezultate bune au obținut. Acești oameni nu știu să trăiască și să moară altfel, decât punând suflet, decență și modestie în tot ce fac. 

Despre asta am tot încercat să scriu. Nu știu câți au înțeles și câți au schimbat ceva din ceea ce le face rău. Astăzi nu judec, nu mă las afectată și nu iau în seama răutățile sau prostiile nimănui.

Azi știu doar că… vă dedic tuturor un cântec – Awolnation – Kill your heroes.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Bucket lists și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Mamare Ioana

  1. hrpassion zice:

    Da, prea mulți oameni frumoși la suflet trăiesc în anonimat, deși ar merita sa fie promovați, sa fie dați exemplu. Ma întreb de ce nu mai scrii, îmi place stilul tău și ar fi păcat sa nu reiei firul. Mult succes!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s