R.E.M. – Losing My Religion

În această după-amiază am decis să vă trimit în 1991 când R.E.M. lansa primul single de pe impecabilul albumul „Out of time”. Deși extrem de controversat din cauza imagisticii religioase, videoclipul a câștigat un premiu Grammy pentru cel mai bun clip muzical – 1992.

Titlul reprezintă o expresie  a religiei sudice din Statele Unite al cărui sens este „At my wit’s end” – care s-ar traduce „la limitele resurselor mele mentale”. Atunci când ‘losing my religion’ se referă la o persoană, acesta simbolizează lipsa de încredere în acea persoană.

Trupa a ținut să afirme faptul că subiectul cântecului nu îl reprezintă religia sau pierderea credinței, ci obsesia. Michael Stipe a mai adăugat că „Losing My Religion” prezintă obsesia pentru o dragoste neîmpărtășită, inutilă, în care toate acțiunile și cuvintele obiectului pentru care se manifestă obsesia sunt analizate pentru a găsi înțelesuri ascunse și semne de speranță.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Infinite playlist și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s