The Who – Baba O’Riley

Nu știu alții cum sunt, dar eu când îi ascult pe cei de la The Who, sunt fascinată. „Who’s next” este unul dintre acele albume minunate pe care vă spun că nu veți regreta daca îl veți asculta.

Baba O’Riley. Îmi găsesc cuvintele așa de greu cânteodată… Dar știu că se întâmplă pentru că încerc să trezesc curiozitatea în cei ce citesc rândurile pe care le scriu. Baba O’Riley este un cântec spectaculos, captivant, puternic, fenomenal, incredibil. Modul în care intro-ul te conduce către melodia principală, îl simți ca pe o gură de aer, după un moment în care simți că te sufoci. Partea mai soft este ajustată perfect în cadrul compoziției, oferind dinamicitate per total.

Inspirația pentru titlu se regăsește în două surse: Mehe Baba, guru-ul spiritual al lui  Pete Townshend și Terry Riley, un compozitor experimental, minimalist, admirat de Pete. Multe dintre riff-urile și efectele sonore de pe album reprezintă influențe ale lui Riley.

Partea în care se poate auzi viora îi aparține lui Dave Arbus, membru al grupului East of Eden(voi scrie despre ei). Solo-ul subtil devine frenetic pe măsură ce talentatul Dave face trecerea la o altă viteză de execuție. Vocea lui Dalrey umanizează interpretarea lui Townshead, iar bateristul Moon impune un ritm incendiar prin hiperactivitatea sa.

Șiii versurile ce-mi vin perfect mulate acum: I don’t have to fight to prove I’m right. Pentru că ieri am realizat unul dintre cele mai importante obiective pe care mi le propusesem în această viață. (:

Reclame
Acest articol a fost publicat în Infinite playlist și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s