Eric Clapton – Layla

Sunt nopți în care visez pe muzică. Diminețile următoare, mă trezesc, fredonez și apoi apăs butonul de play, pentru a asculta și pentru a fi din nou uimită de un cântec pe care, după zeci de audiții, credeam că-l cunosc. Și uite că reușește să mă surprindă mereu. Cam așa definesc eu o creație desăvârșită: Layla. Tot astfel simt și referitor la oamenii îndrăgostiți.

Cel mai mult îmi plac studiile acelea efectuate de diverși „oameni de știință” prin care se afirmă că dragostea durează maxim 3 ani… Eram sarcastică, desigur.

Dacă sunteți îndrăgostiți pe bune, nu vă lăsați influențați de părerile unora care doresc să se audă vorbind, să-și hranească ego-ul și, poate să-și aline frustrările aduse de singurătate. 

„Layla And Majnun”( „Possessed by madness for Layla”), un vechi poem persian, urmărește povestea iubirii unui bărbat pentru o femeie inaccesibilă lui. Poemul și conflictul creat de faptul că Eric Clapton a fost îndrăgostit fără speranță de soția lui George Harrison, au reprezentat inspirația pentru ceea ce avea să devină o declarație irevocabilă, începând cu unul dintre cele mai recunoscute riff-uri de chitară. Înregistrată sub numele formației Derek And The Dominoes, al cărui fondator a fost Eric, melodia a fost ultimul efort al acestuia de a-i demonstra dragostea sa lui Patti. Disperarea nereușitei l-a aruncat pe artist timp de câțiva ani,  în borcanul abuzului de heroină.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Infinite playlist și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s