Despre armonie şi stil

Atunci când o persoană este întrebată despre motivaţia întregului ansamblu de acţiuni realizate pe parcursul vieţii, aceasta va spune că doreşte să se realizeze. Este la latitudinea fiecăruia să decidă în ce domeniu. Însă, următorea aserţiune este universal valabilă: fiecare pas pe care-l facem, fiecare gând, determină ceea ce suntem. Deşi deţine un număr de înţelesuri proporţional cu populaţia planetei, termenul de realizare presupune în toate împrejurările un anumit grad de potrivire între elementele constituente – un anumit grad de armonie.

În teoria muzicală, armonia reprezintă partea care studiză acordurile în compoziţie. Compozitorii caută afinitatea perfectă a înşiruirii de note. În continuare veţi putea citi despre un artist care a atins un nivel superior al muzicalităţii în creaţiile sale.

Chanel Runway Paris Fashion Week Toamnă-Iarnă 2011-2012

Chanel Runway Paris Fashion Week Toamnă-Iarnă 2011-2012

Scriam la început despre modurile în care descoperim muzică; recent, s-a întâmplat să vizionez prezentarea colecţiei Prêt-à-Porter toamnă – iarnă 2011-2012 – CHANEL. Timp de aproape un sfert de oră, am ascultat şi am urmărit captivată o reprezentaţie desăvîrşită. Thomas Roussel şi Karl Lagerfeld au reuşit să creeze armonie îmbinând muzica şi designul vestimentar. Plecând de la tema muzicală principală,  The Cure – A forest, Thomas a compus o suită orchestrală care să ne introducă în peisajul vulcanic: A Frozen Forest. 

Chanel Runaway Paris Fashion Week - Toamnă-Iarnă 2011-2012

Chanel Runaway Paris Fashion Week - Toamnă-Iarnă 2011-2012

Echilibrul prezent între componentele prezentării oferă iluzia de inedit, de improvizat. Piesele colecţiei nu puteau fi expuse pe un nici alt fundal sonor. 

Presupun că vă este cunoscută senzaţia aceea de frumos estetic. Aşa numesc sentimentul pe care îl am când văd un aspect fin în modul în care este îmbrăcată o persoană. Karl demonstrează că un ansamblu de texturi de negru, lungimi până la genunchi sau mai joase şi jachete lejere împreună cu fuste şi ‘leggins’,  poate avea proporţionalitate şi stil. Deşi această colecţie se încadrează în categoria ready-to-wear, mai practică şi informală decât haute couture,  este de remarcat eleganţa pe care o denotă.

AŞA NU

AŞA NU

Mă voi adresa ambelor sexe: dacă doriţi să vă evidenţiaţi prin ţinută, încercaţi să fiţi cât mai simpli şi să alegeţi ceea ce vi se potriveşte – nu încercaţi să copiaţi idei care nu vă avantajează. Fetelor, fără machiaje şi costumaţii de genul celor din fotografia din partea dreaptă. Cu părere de rău, menţionez faptul că aceste ‘opere’ au fost expuse în cadrul galei „UNArte” 2011, Bucureşti. Eu înţeleg că este vară şi că vreţi să-i impresionaţi pe cei de sexul opus, dar există o anumită limită de prost gust. Mai mult, machiaje atât de încărcate vor curge de la căldura şi vă garantez că majoritatea băieţilor detestă astfel de apariţii. De asemenea, un machiaj strident accentuează liniile fine şi ridurile.

Stil

Stil

Pentru cei de sex masculin propun două alternative: una office şi una mai lejeră. Sunt de evitat ţesăturile imprimate, culorile stridente şi tricourile extrem de mulate. Pentru cei pasionaţi vă recomand să vedeţi show-ul de prezentare al colecţiei primăvară-vară 2012 Dior Homme.

Închei cu un citat al unuia dintre cele mai celebre nume din lumea modei – Yves Saint Laurent: ‘Fashions fade, but style is eternal.


Acest articol a fost publicat în stil și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Despre armonie şi stil

  1. Emil zice:

    Chiar m-am uitat la filmu ala de curiozitate; stii ce am observat? Designerii au folosit maxim 10 culori pt colectia asta; sunt vreo 16 milioane si ochiul vede cam 14 milioane; ca sa fie in acord cu ce zici, cam jumate sunt nestridente, nesaturate.
    Nu ti se pare ca o paleta limitata inseamna o lipsa de imaginatie?

    Apreciază

  2. pitealand zice:

    Nu. Dimpotrivă, cred că astfel se arată că poţi crea stil fără a recurge la o gamă largă de culori – iar aceasta reflectă creativitatea designerului. Viitori noştri ‘designeri’ au folosit o paletă coloristică intensă şi imaginea valorează cât o mie de cuvinte…

    Apreciază

  3. em zice:

    Comentariul tau referitor la tinutele pe care le-ai ales pentru a le da drept exemplu negativ nu mi se pare foarte convingator..ai putea de exemplu sa dai exemplele bune din prezentarea de la Universitatea Nationala De Arte, Bucuresti.
    Plus ca toata gala a fost impartita in trei categorii, deci ai fi putut sa dai un exemplu din fashion!

    Apreciază

  4. pitealand zice:

    Ce anume nu este convingator? Vrei să-mi spui că aceste ţinute nu sunt dizgraţioase şi vulgare? Nu mi-a plăcut ce am văzut la această gală. Am preferat să dau ca exemplu creaţii foarte bune pe care le-am văzut în prezentarea menţionată în postare.

    Apreciază

Lasă un comentariu